top of page

Το μέλλον της βιομηχανίας πλαστικών


 

Additive Manufacturing: Η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες μορφές αντίστροφης μηχανολογίας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τη δημιουργία καλουπιών, ειδικά για μικρής κλίμακας και μικρού όγκου παραγωγές. Αυτό μειώνει τον χρόνο παράδοσης και το κόστος που σχετίζετε με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής καλουπιών.

 

Αυτοματοποίηση: Ο αυτοματισμός παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην κατασκευή καλουπιών έγχυσης, με τη χρήση ρομπότ και άλλων αυτοματοποιημένων συστημάτων να γίνεται πιο διαδεδομένη. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, αλλά βελτιώνει επίσης την ποιότητα και τη συνοχή των καλουπιών.

 

Υλικά: Η χρήση νέων υλικών, όπως τα βιοαποδομήσιμα πλαστικά και τα προηγμένα σύνθετα υλικά, αναμένεται να γίνει πιο διαδεδομένη στο μέλλον. βελτιώνοντας έτσι το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της βιομηχανίας.

 

Προγνωστική Συντήρηση: Η προγνωστική ανάλυση, γίνεται όλο και πιο δημοφιλείς στην κατασκευή καλουπιών. Αυτή η τεχνική βοηθά στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων πριν αυτά εμφανιστούν, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα.

 

Ψηφιοποίηση: Η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, όπως η τρισδιάστατη μοντελοποίηση, η σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) και το λογισμικό κατασκευής με τη βοήθεια υπολογιστή (CAM), γίνεται ολοένα και πιο κοινή στην κατασκευή καλουπιών έγχυσης. Αυτό επιτρέπει ταχύτερο και ακριβέστερο σχεδιασμό στη κατασκευή καλουπιών.


Η επιχείρηση, Delta plast & mould.

Αρθρογραφία: Δημήτρης Κακαλίδης.


10/02/2023

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Παραγωγή πλαστικών φιαλών (μπουκαλιών / δοχείων) με την μέθοδο extrusion blow moulding

Η χύτευση με μηχανή εξώθησης (extruder) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών φιαλών, δοχείων και άλλων αντικειμένων. αφού γίνει τήξη μέσω των αντιστάσεων στο πλαστικό υλικό

Ελαττώματα στην παραγωγή πλαστικών

Η παραγωγή πλαστικών με τη μέθοδο της χύτευσης σε καλούπι δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω μερικά από τα πιο κοινά ελαττώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κ

Καλούπι πλαστικών, ανάλυση

Τι είναι ένα καλούπι πλαστικών, από ποια μέρη αποτελείται και τι να προσέξω εάν με ενδιαφέρει να κατασκευάσω ένα για δική μου χρήση. Με λίγα λόγια, είναι ένα συναρμολόγημα / μηχανισμός που συνήθως τα

bottom of page