top of page

Κατασκευή καλουπιού. αξίζει να επενδύσω;

Έγινε ενημέρωση: 10 Φεβ 2023

Μονολεκτικά απαντώντας, Εξαρτάται.

Εάν με κάποιον τρόπο βρέθηκες στο συγκεκριμένο topic, Κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεσαι να αποκτήσεις το δικό σου καλούπι παραγωγής πλαστικών.


Ας εξετάσουμε την περίπτωση αναλυτικότερα.

Όταν μιλάμε για κατασκευή καλουπιού τότε αυτομάτως μιλάμε για ένα x έξοδο το οποίο ποικίλει από μερικές εκατοντάδες ως αρκετές δεκάδες χιλιάδες εύρω.

Ξεκινώντας από μικρής παραγωγικότητας κατασκευή με την χρήση αλουμινίου φτάνοντας ως την κατασκευή του με ειδικούς χάλυβες και θερμική επεξεργασία σκληρότητας.

Σίγουρα λοιπόν, το αρχικό κόστος της κατασκευής μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο.Σε ποιες περιπτώσεις όμως, συμφέρει η κατασκευή καλουπιού για ιδιωτική χρήση;


Η ιδιοκτησία ενός καλουπιού μπορεί να είναι πολύτιμη στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για παραγωγές μεγάλου πλήθους. Παρακάτω απαριθμώ μερικά από τα προτερήματα που υπάρχουν.


Εξοικονόμηση χρήματος.


Η κατοχή του δικού σας καλουπιού, μακροπρόθεσμα, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα γιατί δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε για το κόστος του καλουπιού κάθε φορά που θέλετε να παράγετε το προϊόν σας.

Κατοχή καλουπιού, σημαίνει επίσης, να διαθέτετε ένα μεγάλο παραγωγικό καλούπι του οποίου η παραγωγή είναι αρκετά ταχύτερη και οικονομικότερη σε αντίθεση με ένα υπάρχον μικρό και λιγότερο παραγωγικό καλούπι.

 

Θέλω να ελέγχω το προϊόν μου.


Εάν σας ενδιαφέρει να έχετε την αποκλειστικότητα σε ένα προϊόν για να ξεχωρίζετε στην αγορά, τότε η κατασκευή καλουπιού για παραγωγή φασόν, μάλλον είναι μονόδρομος.

Πόσες φορές έχει τύχει να δούμε την ίδια συσκευασία σε διαφορετικό προϊόν; Εγώ προσωπικά, δεν έχω εντοπίσει κάτι παρόμοιο. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το εμπόριο, Σχεδιάζουν και παράγουν το δικό τους, αποκλειστικό προϊόν συσκευασίας.

 

Το προϊόν που ήδη αγοράζω είναι ακριβό ή αναγκάζομαι να το εισάγω.


θεωρείτε ότι το προϊόν που αγοράζετε έτοιμο, είναι ακριβό και βρίσκεστε εκτός ανταγωνισμού; Χρειάζεται να πληρώνετε ότι κόστος συνεπάγετε με την εισαγωγή του από τρίτη χώρα λόγω διαθεσιμότητας; Τότε είναι πιθανό το κόστος της κατασκευής του καλουπιού να αποσβεστεί πολύ σύντομα αποφέροντας μεγαλύτερα κέρδη στην πορεία.

 

Η παραγωγή πλαστικών με την μέθοδο injection (χύτευσης πλαστικού) Αναμφίβολα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή σε όλες τις περιπτώσεις.

Πολλές φορές, αποτρέπω τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο από την κατασκευή ενός καλουπιού ειδικά όταν πρόκειται για μια πολύ μικρή παραγωγή, υποδεικνύοντας εναλλακτικούς τρόπους για την εξυπηρέτηση του.


Συνοψίζοντας λοιπόν, Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να σκεφτεί μια σειρά από παραμέτρους για να λάβει την απόφαση του. Εάν τον ενδιαφέρει η παραγωγή μεγάλης κλίμακας πανομοιότυπων τεμαχίων τότε μπορεί να επωφεληθεί από την μέθοδο.

Όταν το ζητούμενο είναι μικρής κλίμακας παραγωγή ή κατασκευή πρωτότυπου για δοκιμές, τότε υπάρχουν εναλλακτικοί και οικονομικότεροι τρόποι.Η επιχείρηση, Delta plast & mould.

Αρθρογραφία: Δημήτρης Κακαλίδης.


09/02/2023

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Παραγωγή πλαστικών φιαλών (μπουκαλιών / δοχείων) με την μέθοδο extrusion blow moulding

Η χύτευση με μηχανή εξώθησης (extruder) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών φιαλών, δοχείων και άλλων αντικειμένων. αφού γίνει τήξη μέσω των αντιστάσεων στο πλαστικό υλικό

Ελαττώματα στην παραγωγή πλαστικών

Η παραγωγή πλαστικών με τη μέθοδο της χύτευσης σε καλούπι δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω μερικά από τα πιο κοινά ελαττώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κ

bottom of page